Doskonałe na zdrową przegryzkę, świetnie się przechowują. Ja robię od razu z podwójnej porcji :)
pyyychaaa...mniammm :)
PRZEPIS:
0,5kg płatków owsianych
2 jajka
margaryna
miód ew. jak kto woli 1/2 szkl. cukru
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. mąki
słoneznik
dynia
orzechy włoskie
rodzynki/suszone śliwki (pamiętać proszę o sparzeniu!!!! bo sama chemia na tych suszonych owocach jest!!!!)
Wszystko robimy w dużym garnku.
Margarynę rozpuścić z miodem/cukrem, dodać płatki i orzechy/rodzynki/słoneczni/dynię, dokładnie mieszać trzymając cały czas na ogniu.
Zdjąć z gazu i dodać jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia.Dokładnie wymieszać.
Formować ciastka łyżką/ręką (moczyć w wodzie, bo się lepi do rąk).
Piec w 180C 20-30 min. (do uzyskania złotego koloru)
Smacznego!!!
PRZEPIS:
0,5kg płatków owsianych
2 jajka
margaryna
miód ew. jak kto woli 1/2 szkl. cukru
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. mąki
słoneznik
dynia
orzechy włoskie
rodzynki/suszone śliwki (pamiętać proszę o sparzeniu!!!! bo sama chemia na tych suszonych owocach jest!!!!)
Wszystko robimy w dużym garnku.
Margarynę rozpuścić z miodem/cukrem, dodać płatki i orzechy/rodzynki/słoneczni/dynię, dokładnie mieszać trzymając cały czas na ogniu.
Zdjąć z gazu i dodać jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia.Dokładnie wymieszać.
Formować ciastka łyżką/ręką (moczyć w wodzie, bo się lepi do rąk).
Piec w 180C 20-30 min. (do uzyskania złotego koloru)
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz